Thursday, September 26, 2013


Un cercador: és una pàgina d'internet que permet fer cerques a la xarxa. La seva forma d'utilització és molt senzilla, només cal introduir una o més paraules clau en una casella i el cercador generarà una llista de pàgines web que suposa guarden relació amb el tema sol · licitat.Els cercadors es poden classificar en tres tipus

Índexs de recerca:

         És el primer tipus de cercador que va sorgir. En els índexs de cerca, la base de dades amb adreces la construeix un equip humà. És a dir, un grup de persones va rastrejant la xarxa a la recerca de pàgines. Vistes aquestes són classificades per categories o temes i subcategories en funció del seu contingut. D'aquesta manera, la base de dades d'un índex de cerca conté una llista de categories i subcategories relacionades amb un conjunt d'adreces de pàgines web que tracten aquests temes.

Metacercadors: són pàgines web en les que se'ns ofereix una recerca sense que hi hagi una base de dades pròpia darrere: utilitzen les bases de diversos cercadors aliens per oferir-nos els resultats. Un exemple d'metacercador és Metacrawler.

Motors de cerca:són posteriors als índexs. El concepte és diferent: en aquest cas, el rastreig de la web ho fa un programa, anomenat aranya o motor (d'aquí ve el nom del tipus de cercador).

   
El nvegador web : és un programari que permet l'accés a Internet, interpretant la informació d'arxius i llocs web perquè puguin ser llegits.

Google Chrome: és un navegador web desenvolupat per Google i compilat basant-components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit.

Un navegador, navegador xarxa o navegador web (de l'anglès, web browser): és un programa que permet visualitzar la informació que conté una pàgina web (ja estigui aquesta allotjada en un servidor dins de la World Wide Web o en un local).

Mozilla Firefox: és un navegador d'Internet lliure i de codi obert descendent deMozilla Application Suite, desenvolupat per la Corporació Mozilla, la Fundació Mozilla i un gran nombre de voluntaris externs.


Opera: és un navegador web i suite d'Internet. L'aplicació és gratuïta des de la seva versió 8.50, havent estat prèviament shareware o adware i, abans de la seva versió 5.0, únicament de pagament.